Bryt Mönstret: en praktisk guide för att bekämpa rasism släpps som gratis PDF-bok

Bryt mönstret – En antirasistisk verktygslåda” förklarar rasismtyper, former och motåtgärder genom handledning, texter, workshops och berättelser. Boken finns nu att ladda ner som en gratis PDF-bok.

Källa: förlag DIKKO
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedInTikTok och Instagram

– Vi på förlaget anser att den här boken är viktig i tider när det blåser snåla högervindar i samhället och Europa. Om vi inte medvetet jobbar med upplysning så riskerar vi att rasismen sprider sig till vår egen bakgård. För att motverka det har vi på förlaget, tillsammans med författaren Mirjam Haj Younes, beslutat att kunskap är viktigare än att tjäna pengar. Vi vill därför uppmana alla skolor, studieförbund, föreningar och andra att ladda ner boken och jobba med materialet för en bättre värld. Tillsammans kan vi göra skillnad, menar förlag DIKKO.

Boken går även att köpa i fysisk form till det reducerade priset 175 kronor (inklusive frakt), så vill du köpa en bok gå in HÄR.

”Bryt Mönstret – En antirasistisk verktygslåda” ger dig som lärare/ledare praktiska verktyg för att kunna jobba förebyggande och mot rasism. Materialet går att använda i grundskolans senare år och gymnasieskolan och därför finns många exempel i boken från skolvärlden. Men boken går lika bra att användas utanför skolmiljön, i studieförbund, föreningar eller på arbetsplatser. Mirjam Haj Younes ville skapa en bok med redskap där ledaren inte behöver ha mycket förkunskaper om rasism för att ta sig an det kontroversiella ämnet utan där ledaren lär sig tillsammans med eleverna/deltagarna.

Vi på förlag DIKKO uppmanar också alla som har hemsidor, Facebook eller andra sociala medier att länka in sidan där man kan ladda ner boken så att boken når många. Hjälp oss att sprida ordet om en ovärderlig, lättarbetad och gratis bok som strävar efter ett samhälle för alla.

Bryt Mönstret – En antirasistisk verktygslåda innehåller en handledning, faktatexter med tillhörande workshops och berättelser. Samtliga kapitel i boken har workshops med ett gemensamt nivåupplägg. Det innebär att varje kapitel har tre olika workshops, en som är mild, en som är medium och en som är stark.

Bryt mönstret – En antirasistisk verktygslåda görs inte med ett ekonomiskt intresse och släpps därför som en gratis PDF på förlagets webbplats.

Boken har tagits fram i ett samarbete mellan författaren Mirjam Haj Younes, förlag DIKKO och studieförbundet Sensus. Kulturrådet och Olof Palmes minnesfond har beviljat medel till boken.

Kontaktuppgifter:
Författaren: Mirjam Haj Younes – mirjam.haj.younes@gmail.com
HÄR kan du läsa mer om författaren och boken. Gilla boken på Instagram
Förlaget: Britt-Inger Hedström Lundqvist – forlag@dikko.nu
Läs mer om förlag DIKKO HÄR

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS