Hotellbolag som avvisade kvinnor erkänner diskriminering

wikipedia

Ett bolag som driver ett hotell utanför Stockholm erkänner nu att det var diskriminering när två kvinnor som hade bokat rum på hotellet avvisades i samband med att de skulle checka in.

Hotell avvisade kvinnor med hänvisning till etnisk tillhörighet

När kvinnorna anlände till hotellet uppgav hotellets receptionist att man tidigare hade haft problem med andra personer som var romer och att kvinnorna därmed inte var välkomna.

Trots att kvinnorna förklarade att de aldrig hade varit på hotellet förut krävde den tjänstgörande receptionisten att de skulle gå därifrån.

Bolaget erkänner nu att kvinnorna har diskriminerats av skäl hänförliga till etnisk tillhörighet. Mot bakgrund av erkännandet har DO träffat en överenskommelse med bolaget som innebär att kvinnorna får 30 000 kronor vardera i ersättning.

Att man som individ på det här sättet drabbas på grund av hur andra individer har agerat för att man uppfattas ha samma etniska tillhörighet är diskriminering, säger Lars Arrhenius DO avslutningsvis i pressmeddelandet.

Diskrimineringsombudsmannen

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Fakta

Diskriminering är förbjuden för den som utanför privat- och familjelivet tillhandahåller varor, tjänster eller bostäder till allmänheten (2 kap. 12 § diskrimineringslagen).


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS