Internationella romska dagen 2022 på biograf Panora i Malmö

Välkommen att fira internationella romska dagen 8 april på biograf Panora. Romsk musik, sång, dans och mat är del av upplevelsen och alla välkomnas till att delta på festligheterna.

Firandet börjar redan den 7 april med filmvisning av Gipsy Queen med inledning av Erland Kaldaras från Romska kulturcentret.

Gipsy Queen är en inspirerande berättelse om Ali, en ensamstående romsk mamma från Rumänien. Hon gör allt för sina två barn Esmeralda och Mateo, så att de ska få den bästa möjliga start i livet och i ett nytt främmande land. Ali arbetar som städerska på en klubb i Hamburg. En dag upptäcker hon att i klubbens källare finns en boxningsklubb. Hon ser en match och minnena från när Ali själv tränade boxning med sin far, får henne att längta tillbaka till träningen. Hon börjar träna och blir upptäckt av klubbens ägare. Ali får nu utlopp för all den orättvisa som hon har blivit utsatt för i sitt liv och kanske kommer boxningen att ge henne en chans till ett bättre liv…

Kl 18:00 – 20:00

Fri entré!

Internationella romska dagen 8 april arrangeras av Romska Kulturcentret i Malmö, Tehara Media, Folkets Bio Malmö, Malmö romska idécenter samt i samverkan med Malmö ungdomscentral.

FILMFAKTA
Regi: Hüseyin Tabak
Land: Tyskland
År: 2019
I rollerna: Alina Serban (Ali), Tobias Moretti (Tanne), Irina Kurbanova (Mary)
Filmlängd: 112 min
Språk: Tyska, Romani
Textning: Engelska

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS