Nytt nätverk: Malmös nätverk för inkludering

Den 8 april visade ett nytt nätverk upp sig i Malmö. Nätverket är ett samarbete mellan fler olika aktörer som känner att den här formen av nätverk saknas i Malmö.

Malmös nätverk för inkludering består av lokala organisationer med ett gemensamt intresse för att stärka dialogen och samverkan mellan Malmö stad och civilsamhällesorganisationer i arbetet för Romsk inkludering. 

Nätverket kommer successivt utvecklas och skapa samarbeten med olika aktörer, både Romska och icke-Romska organisationer i Malmö stad, offentliga verksamheter samt kommunala och regionala bolag.  Nätverket kommer att verka som ett resurscentrum för kunskaps- och kompetensutbyte samt som ett praktisk stöd mellan nätverkets organisationer och dess samarbetspartners.

Det första samarbetet skedde vid genomförandet av de tre evenemang som tog plats den 7:e och 8:e april på biograf Panora i Malmö. Evenemangets syfte var att uppmärksamma romernas internationella dag med skolvisning, kvällsvisning, samtal, musik, dans, utställningar samt fler aktiviteter

Nätverket bildades för cirka 5 veckor sedan av Romska Kulturcentret i Malmö, Malmö Romska Idécenter, Malmö Ungdomscentral och Tehara Media.

Gå in och gilla nätverkets sida på Facebook HÄR

Internationella Romska dagen 2022 på biograf Panora i Malmö

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS