Internationellt Forum för hågkomst av Förintelsen och mot antisemitism

Foto Regeringskansliet

I januari 2020 bjöd Statsminister Stefan Löfven in till ett högnivåforum i Malmö om hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism. Forumet planerades till oktober 2020, 20 år efter det första internationella forumet om Förintelsen i Stockholm. Forumet har senarelagts till den 13 oktober 2021 med anledning av det nya coronaviruset och covid-19.

2020 var det 75 år sedan andra världskrigets slut och Auschwitz-Birkenau befriades. Det är även 20 år sedan det första internationella forumet om Förintelsen anordnades i Stockholm. I samband med Stockholmsforumet inrättandes International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) och även Forum för levande historia. Många av de överlevande är i dag till åren komna och kommer snart inte att själva kunna berätta om sina erfarenheter. Samtidigt växer antisemitiska krafter sig allt starkare världen över. Mot bakgrund av detta bjöd Statsminister Stefan Löfven in till ett högnivåforum i Malmö om hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism.

Med anledning av det nya coronaviruset och covid-19 har statsminister Stefan Löfven meddelat att Forumet kommer att senareläggas och istället äga rum i Malmö den 13 oktober 2021. I denna globala kris ser vi tyvärr exempel på ökad antisemitism och andra former av rasism samt ökad spridning av konspirationsteorier och desinformation. Regeringens ambition att stärka arbetet för hågkomst av Förintelsen, bekämpandet av antisemitism och andra former av rasism, liksom det internationella samarbetet på området, är fortsatt lika stark.

Mer information om Forumet finns på den engelska delen av webbplatsen, se länk nedan.
Malmö International Forum on Holocaust Remembrance and Combating Antisemitism

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS