”Jag gjorde mig väl flott” av Toni Rhodin – Den fascinerande historien om Brazil Jacks liv

Brazil Jacks livshistoria berättas av hans sonson Toni Rhodin genom en autentisk rättegång på 1940-talet, där Brazil Jacks åtta barn anklagar honom för att ha undanhållit ett arv. Boken hoppar mellan färgglada livsepisoder och rättegångsscener, baserat på Stadshusets domstolsprotokoll.

Källa: Britt-Inger Hedström Lundqvist
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedInTikTok och Instagram

Det här är berättelsen om cirkuslegendaren Brazil Jacks minst sagt brokiga karriär och sagolika levnad berättad av DIKKOs egen cirkuskrönikör, den kulturelle mångsysslaren Toni Rhodin.

Den här gången har Toni skrivit om cirkuslegendaren Brazil Jacks brokiga karriär och intressanta levnadshistoria. En levnadshistoria som DIKKO ibland fått ta del av i de krönikor som Toni Rhodin skrivit. Det som håller ihop berättelsen är en autentisk rättegång där Brazil Jack på 1940-talet anklagades, av sina åtta barn i det första äktenskapet, för att ha undanhållit ett arv efter deras mor. Mellan rättegångsscenerna, som är helt baserade på rådhusrättens protokoll, har Toni lagt in roliga, dramatiska och minst sagt spektakulära episoder ur Brazil Jacks färgstarka liv.

När Toni mejslar ut berättelserna, så kan man inte annat än kan ryckas med i berättelsen, och det persongalleri som till stor del gör boken, som killar den egna fantasin vilket gör att det är det lätt att fastna i boken. För det går det inte annat än fascineras av boken och de berättelser som Toni så skickligt målar med sin palett av humor, äventyr och verklighet. Tack för en givande sommarläsning där tiden försvann och fantasin fick leva fritt ett tag.

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS