Jobb: Samhällsvägledare till Romano center i väst

Antal platser: 2 

 Stad: Göteborg

 Sista ansökningsdag: 2023-06-27

ANSÖK HÄR

Enkel och hållbar vardag i en öppen stad där alla kan vara delaktiga – det är vår vision! Demokrati och medborgarservices uppdrag är att underlätta för boende, besökare och företagare när de ska kontakta Göteborgs Stad. Vi samordnar och utvecklar stadens service. Det innebär att vi ansvarar för Göteborgs Stads kontaktcenter, utvecklar e-tjänster, ger metodstöd för serviceutveckling och samordnar och utvecklar externa digitala kanaler. Vi driver stadens medborgarkontor och tillsammans med andra aktörer arbetar vi för att öka medborgares möjligheter till delaktighet och inflytande i demokratiska processer. Vi ansvarar för samordningen av Göteborg Stads medborgarvittnen. Vi erbjuder konsumentrådgivning, budget- och skuldrådgivning och arbetar för mer hållbara konsumtionsmönster. Dessutom ansvarar vi för stadens överförmyndarverksamhet samt Romano Center i Väst, som är ett romskt informations- och kunskapscenter. På vår förvaltning är vi drygt 200 medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER

Vill du vara med och arbeta med romsk inkludering? Nu söker vi två samhällsvägledare till vårt team inom Romano center i väst. Tjänsterna är en tillsvidareanställning och ett vikariat. Ange gärna i din ansökan vilken av tjänsterna du är intresserad av, eller om du är intresserad av båda. Romano center i väst är ett medborgarkontor för den nationella minoriteten romer. Som samhällsvägledare arbetar du med kunskapshöjning och att samhällsvägleda romer i kontakt med exempelvis socialtjänst, rättsväsende, arbetsförmedling, skola och förskola. Vid behov agerar du kulturtolk och är stöd för romerna i deras kontakt med olika myndigheter. Du skapar tillit och goda möten. Målsättningen med ditt uppdrag är att romers rättigheter ska tas tillvara inom ordinarie strukturer och verksamhetsområden. I dina arbetsuppgifter ingår också att utbilda och informera tjänstemän inom Göteborgs Stad om romers särskilda rättigheter utifrån språk och kultur, romers livsvillkor och om minoritetslagstiftningen. Du ger också stöd till tjänstemännen i deras kontakter med minoriteten. I denna rekrytering kommer vi inte att efterfråga ett personligt brev som ansökningshandling. Istället kommer du som söker att få svara på ett antal frågor där vi ber dig beskriva din kompetens.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har gymnasieutbildning alternativt arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Vi vill att du har kunskap om den romska kulturen och att du har goda kunskaper i någon dialekt av romani chib. För att lyckas i rollen behöver du också ha god svenska i tal och skrift samt kunskap om den offentliga sektorn. Även tidigare erfarenhet av att möta människor i utsatta situationer är ett krav. Har du högskoleutbildning inom samhällsvetenskap, socialt arbete eller liknande är det meriterande. Vi ser gärna att du tidigare arbetat med integration och att öka tilliten till den svenska samhället. Även kännedom om lagstiftning kopplad till diskriminering, minoriteter och barns rättigheter är önskvärt. Vi söker dig som är serviceinriktad med en vilja att vägleda andra och med ett positivt bemötande. Du kan förklara information för olika mottagare och ur olika perspektiv och du visar respekt och hänsyn för dem du möter. Du uppskattar att föreläsa och att hålla i utbildningar. För att lyckas med arbetsuppgifterna ser vi att du också behöver vara flexibel och kan anpassa dig utifrån nya förutsättningar. Det är även viktigt att du är samarbetsinriktad, driven och tar ansvar för att ditt och gruppens arbete går framåt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Eftersom ditt uppdrag ibland innehåller arbete med barn kommer vi i samband med tillsättning att begära ett registerutdrag. ÖVRIGT Vi erbjuder en arbetsplats med en kund- och serviceorienterad arbetsplatskultur med verksamheter i kontinuerlig utveckling. Vi har medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och cykelförmåner. Förvaltningens lokaler ligger centralt i Göteborg. Vi vill att vår förvaltning ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald och en jämn könsfördelning bidrar till att utveckla vår verksamhet. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Ange gärna i din ansökan om du är intresserad av tillsvidaretjänsten, vikariatet eller båda.

ANSÖK HÄR

Information om jobbet

  • Heltid
  • Tillsvidare
  • Vanlig anställning
  • Fast lön

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS