Konferens för unga nationella minoriteter

Varmt välkommen till KESKIs konferens för unga nationella minoriteter. Vi kommer att samlas i Skövde 15-16 mars som en kollektiv kraft för att utforska gemensamma utmaningar, stärka varandras röster och lära oss mer om och av varandra.

Källa: Keski
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedIn och Instagram

Läs mer om initiativet i detta brev, och lämna en intresseanmälan via länken nedan för att säkra en plats och mer information om konferensen.

Läs mer och eller anmäl dig

Axplock ur programmetVad du kan förvänta dig…

Långsiktiga dialoger. Vi kommer att diskutera gemensamma utmaningar och möjligheter som de fem nationella minoriteter står inför. Och hur vi kan hjälpas åt och stärka varandra.
Kulturutbyten & historiaAllmänhetens kunskap om nationella minoriteter är väldigt låg, var tredje svensk vet inte vad en nationell minoritet är och 95 % vet inte vilka de fem minoritetsspråken är.

Egenmakt & inflytandeHur vill vi påverka i frågor som rör oss? Vi utforskar hur vi kan använda plattformen KESKI för att synliggöra vår kultur, föreningar och vad vi vill med minoritetspolitiken.
Förkunskaper krävs ej. Konferensen är ett tillfälle att lära känna andra unga, och många har inte fått lära sig om dessa saker tidigare. Kom med dina perspektiv och tankar, som du är!
Datum, tid & plats. Vi kommer att träffas på en plats mitt i centrala Skövde,  med gångavstånd från tågstation / resecentrum.

Exakt plats meddelas några timmar innan start, fredagen den 15 mars.
15 MarsIntroduktion och lära känna varandra16.00 Incheckning16.30 Program20.00 Middag. Valfritt efterhäng till kl 22

16 MarsWorkshops och erfarenhetsutbyte9.30 Frukost10.00 Program
12.00 Lunch kl 12-1313.00 Workshop14.30 Reflektioner15.00 Konferens är slut
Konferensen är gratis.
Och det ingår…För alla deltagare
Mat, snacks & aktiviteter
Meddela önskemål om specialkost i god tid via intresseanmälan.
Bosatt utanför SkövdeBoende & reseersättning
Det är först till kvarn och beviljas utifrån behov.
För ungdomsförbunden.
Vi har reserverat 2 platser till vardera ungdomsförbunds styrelser, om ni inte kan komma så hör av er gärna inom kort så öppnar vi upp platserna för andra.

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS