Konstsamtal mellan Camilla Akraka och Knutte Wester – Umeå konsthall

Foto Knutte Wester

Lördag 22 januari bjuds det på konstsamtal i Umeå konsthall. Under rubriken Att gestalta ett monument möts konstnärerna Camilla Akraka och Knutte Wester för att samtala om just det, utmaningarna i att gestalta ett monument.

Vilka utmaningar ställs en konstnär inför med uppdraget att gestalta berättelser och erfarenheter från en rörelse eller en grupp människor? Välkommen att möta konstnärerna Camilla Akraka och Knutte Wester i ett samtal om deras arbetsprocesser och erfarenheter från olika uppdrag. Moderator för samtalet är Sara Edström.

Camilla Akraka har skapat metoo-monumentet ”Listen!” på Rådhustorget i Umeå, en berättelse om frigörelse. I Göteborg har Knutte Wester skapat platsen ”RomanoParken – Sång om en plats”, en mosaik av romska erfarenheter, berättelser och minnen.

Moderator Sara Edström är konstnär och ordförande i Konstnärernas Riksorganisation KRO. Samtalet avslutar programserien för Camilla Akrakas utställning ”Skumrask” som visas t.om. den 23 januari.


Datum: Lördag den 22 januari
Tid: 14.00-15.30 cirka
Lokal: Umeå konsthall, plan 3 i Väven
Kostnadsfritt och ingen anmälan.

Vi följer myndigheternas restriktioner och antal sittplatser är begränsat till max. 30 personer. Har du minsta symtom stannar du givetvis hemma.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS