Lindy Larsson är ett hett namn på vår artist-himmel

Lindy & Bon Bon band Foto: Louise Morberg

Lindy Larsson gästade Titti Schultz och Radio P4 där Bon Bon (Bengalo)- band bjöd på Saras Gijepa – Saras Sång från Tschandala/Tattaren. Efter det var han med i Gó kväll på svt och bjöd på Änglagård och brunsås. Man kan lugnt säga att han är het.

Text: Redaktionen E-post: redaktionen@dikko.nu

Förr fick Resandefolket utstå mycket hat, hot och glåpord och nu för tiden är det ett stort problem att gruppen osynliggörs berättar Lindy. Musikalstjärnan spelar rollen som Zack i musikalen Änglagård, en karaktär som bidragit mycket till karriären han har nu.

Till Titti berättar Lindy att: När filmen kom så slog den ner som en bomb i mitt hjärta…. Fanny och Zack blev mina idoler och är orsaken till att jag blev skådespelare… Jag ville vara precis som dom.

I intervjun berättar Lindy om sin relation till Rickard Wolf och om hur han stöttat honom i hans process om att komma ut.

Lindy berättar att det var svårare att komma ut som Resande än som homosexuell. Och säger att komma ut som homosexuell handlade bara om mig, men att komma ut som Resande ”drabbade” hela min släkt.

Under intervjun får du höra hur det kom sig att Lindy blev en konstnärlig, homosexuell Resandeaktivist. Lindy pratar om att Resandefolket är osynliga och att det är viktigt att vi börjar synas mer så att vi kan bevara vår kultur och vårt språk.

I SVT bjöd som vanligt Lindy på sig själv. Han fick frågan om han känner sig som en aktivist, vilket han säger sig göra. Lindy pratar på ett otroligt naturligt sätt om sin familj när han pratar om dem och att vara Resande.

Lindy är förutom Änglagård också aktuell i TSCHANDALA/TATTAREN mini-turnépremiär i WIEN.

Lyssna till hela intervjun HÄR
Läs mer om Lindy HÄR
Se och lyssna på HÄR

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS