Måndagsdjur: Björndjur (Tardigrade) 

Foto: Science Photo Library

De kan överleva en atombomb, extrem kyla, extrem värme, och gammastrålar (som i princip är en galaktisk sniper). De kan också överleva i nästan vakum, samt övervintra i dvala i flera hundra år. 

De kan däremot inte överleva sniglar, maskar, och varandra. 

Tänk dig att du är ett björndjur. Du bestämmer dig att ett bra sätt för dig att överleva är att vara motståndskraftig mot radioaktivitet, extrem värme, extrem kyla (varför båda?), och mot all annan galen skit som kommer få ”vetenskap”-nördar att fylla sina byxor med hinkar av spermier, och du lever endast i ett år! Vad fan förväntar du dig att möta? Huh? Vad är det? Du vill kunna gå och lägga dig i 500 år? Det är inte som att du kommer att vara kraftfullare när du vaknar? (Inte konstigt att de kallas för trögkrypare) 

De bor överallt, till exempel på din hud och i din sallad (sponsrade av donken). Det här djuret är det tuffaste på jorden. Och i svenska fängelser finns det fler björndjur än fångar. 

Amaryllis
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS