Manifestation arrangeras av 9 novemberkommittén: Inga fler Kristallnätter!

Vårdförbundet avdelning Västra Götaland som en del av TCO Göteborg ställer sig bakom aktiviteten ”Vi låter det inte hända igen” vars syfte är att hedra nazismens offer samt påminna om alla människors lika värde. Manifestationen arrangeras av 9 novemberkommittén.

Kom till Järntorget eller Gustav Adolfs torg, 9 november, kl. 18:00 till 19:00!

Manifestationerna är partipolitiskt obundna. De ser gärna att plakat och banderoller på plats har koppling till kvällens syfte.

I november 1938 mördades och misshandlades tyska judar, deras hem och synagogor stacks i brand och omvärlden blundade. Novemberpogromerna kom att bli ett avgörande steg mot nazisternas försök att utrota Europas judar, romer, funktionsnedsatta, homosexuella och oppositionella. Kulmen på pogromerna var natten mellan 9 och 10 november, den så kallade Kristallnatten.

Med anledning av de skärpta restriktionerna i Västra Götaland arbetar de med att göra manifestationerna så Coronasäkra som möjligt. De kommer att erbjuda munskydd på plats samt vara noggranna med att alla deltagare håller avstånd.

Om du har förkylningssymtom eller av andra skäl inte kan delta på plats får du gärna tända ett ljus hemma och lägga upp i eventet under hashtaggen #ViMinns

Tillsammans lyser vi upp Göteborg och visar att vi är många som står upp mot antisemitism och för alla människors lika värde. Solidariteten och gemenskapen är viktigare än någonsin.

Aktuell information kan man få via 9 novemberkommitténs Facebooksida samt evenemanget där du också kan lägga upp bilder på tända ljus.

Läs mer HÄR

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu