Minnesstund för Förintelsens romska offer

Foto Domino Kai

Evenemang av Domino Roma

Raoul Wallenbergs torg

Längd: 45 min

Offentlig  · Alla på och utanför Facebook

Natten mellan den 2 och 3 augusti 1944 mördades samtliga kvarvarande 4300 romer i det romska familjelägret i Auschwitz- Birkenau. De tvingades med vapen och misshandel i led mot en säker död i gaskamrarna. Händelsen är omskriven av överlevande fångar i koncentrationslägret som vittnat om att romer gjorde starkt motstånd in i det sista men var chanslösa mot de tungt beväpnade SS-soldaterna.

I år arrangerar kulturföreningen Sveriges Internationella Roma Filmfestival för 13 gången en minnesstund för att hedra och minnas de romska offren, samt ge alla romer under Förintelsen den röst de förtjänar, samt andra offergrupper.

I år är Forum för levande historia samarbetspartner.

Det skulle hedra minnesstunden och glädja oss om just du har möjlighet att närvara i solidaritetens tecken på Raoul Wallenbergs torg vid minnesmonumentet i Stockholm, tisdagen den 2 augusti 2022 kl. 14.00.

PROGRAM

Minnesceremonin kommer att äga rum med medverkan av anhörig till överlevande och sakkunniga Susanne Sznajderman-Rytz, sakkunnig i diskrimineringsfrågor Diana Nyman, ambassadör och ordförande för IHRA Ann Bernes, gruppledare för Miljöpartiet i Stockholms stad Daniel Helldén och arrangör Domino Kai bland andra.

Ljuständning, samt sång och musik av pianisten Robert Berg m.fl.

Varmt välkomna!

Vänligen,

Sveriges Internationella Roma Filmfestival

Foto: Domino Kai

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS