Missa inte radioserien ”Fatta språket”

Programledare Mirelle Gyllenbäck. Foto: Heidi Liekola

”Fatta språket” är en ny serie som djupdyker och belyser situationen för i Skandinaviens äldsta och mest utrotningshotade romska dialekter – den svenska och den finska.

Läget för den svenska och finska romanin är akut. Om inget händer, riskerar båda dialekterna att falla i glömska, och i värsta fall: dö ut helt. Hur har det blivit så här? Hur har svensk och finsk romani använts förr? Och vad kan man egentligen göra för att rädda ett utdöende språk? Programledare är Mirelle Gyllenbäck.

Det första två avsnitten sänds i Radio Romano nu på måndag 14 februari i Sveriges Radio P6, med start klockan 18.30. Därefter sänds två avsnitt om dagen resten av veckan. Samma tid, samma kanal. 

För att ratta in P6 på en vanlig radio behöver man befinna sig i Stockholmsområdet, då är frekvensen 89.6. Men det går också att lyssna var som helst, direkt via Sveriges Radios hemsida: https://sverigesradio.se/kanaler och i appen Sveriges Radio Play. 

I appen Sveriges Radio Play går du in på ”Direkt” och scrollar ned till ”Fler kanaler”. Där ligger P6 livesändning. 

Samtidigt som premiäravsnittet sänds i radion på måndag, så släpps alla avsnitt digitalt. De går då att hitta överallt där du hittar poddar. Sök på ”Fatta Språket”. Alla avsnitt kommer också att finnas på Fatta Språkets hemsida: https://sverigesradio.se/fatta-spraket

Inom kort kommer programmet även att sändas i Sveriges Radio P2, datum är inte satt för detta ännu.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS