Museipedagoger sökes till Sveriges museum om Förintelsen

I Glashuset på Torsgatan i Stockholm ska Sveriges museum om Förintelsen öppna sin första utställning 2023. Pressbild. Foto: Bonnier Fastigheter

Statens historiska museers uppgift är att främja kunskapen och intresset för Sveriges historia samt att bevara och utveckla det kulturarv som myndigheten förvaltar. Vår verksamhet ska vara en angelägenhet för alla människor i samhället. Hos oss finner du en familj av välkända museer: Ekonomiska museet – Kungliga myntkabinettet, Hallwylska museet, Historiska museet, Livrustkammaren, Skoklosters slott, Sveriges museum om Förintelsen och Tumba bruksmuseum. Inom myndigheten finns också uppdragsverksamheten Arkeologerna med kontor runt om i landet.

Ref 211-569-2022

Vill du vara med och etablera ett nytt och mycket angeläget museum? Vill du bidra till att bredda och fördjupa kunskapen om Förintelsen? Tycker du att insikter från historien är viktiga för att förstå vår samtid? Då är det här jobbet för dig.

Om Sveriges museum om Förintelsen
Under hösten 2021 fick Statens historiska museer regeringens uppdrag att inrätta ett nytt museum, Sveriges museum om Förintelsen. I uppdraget ingår att bevara och föra vidare minnet av Förintelsen. De första aktiviteterna blir digitala och kommer att lanseras redan i juni.  Museet flyttar in i nya lokaler i Stockholm under hösten 2022 och den första utställningen öppnas 2023. Därefter kommer museiverksamheten att byggas upp och utvecklas under ett flertal år.

Om tjänsterna
Nu söker vi två museipedagoger med särskilt fokus på att etablera det nya museet, samt för att samordna och utveckla pedagogiska aktiviteter kring ämnesområdet Förintelsen. Verksamheten är bred och riktar sig till flera olika målgrupper. Därför innefattar arbetsuppgifterna allt från skolprogram och visningar, till fritidsaktiviteter och innehållsarbete i samband med utställningar, samt för digitala kanaler, ofta tillsammans med externa parter.

Du är placerad på avdelningen Sveriges museum om Förintelsen, men arbetar tillsammans med mångsidiga kollegor på flera avdelningar inom myndigheten, samt med museets intressenter och samarbetspartners.

Vill du se mer specificerat vem de söker gå in HÄR

Anställningsform
Tjänsterna är tills vidare på heltid, med sex månaders provanställning. Arbetstiden är verksamhetsanpassad, vilket innebär att tjänstgöring på kvällar och helger förekommer inom ramen för tjänsten. Tillträde är så snart som möjligt, eller enligt överenskommelse.

Om att söka
Vill du söka tjänsten gå in på hemsidan HÄR och scrolla längst ner. Välkommen med din ansökan och CV senast den 4 juli.

Frågor om tjänsten
Frågor om tjänsten besvaras av museichef Katherine Hauptman, tel. 08-519 556 70. Uppgifter om anställningsvillkor lämnas av HR-specialist Emelie Gloza, tel. 08-519 556 07. Facklig företrädare för SACO-S är Jonas Lindwall, tel. 08-840 230 21

Läs mer om Sveriges museum om Förintelsen och om Myndigheten Statens historiska museer här: www.museumforintelsen.se och www.shm.se.

Diarienummer: 211-569-2022

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS