Nyheter| Ansök till Aktivistakademin hos Civil Right Defenders

Civil Right Defenders startar en utbildning för personer som engagerar sig mot diskriminering eller sociala orättvisor, såsom antisvart rasism eller rasism i andra former, islamofobi, antiziganism, transfobi, homofobi, sexism, antisemitism, funkofobi eller hatbrott. Utbildning har till syfte att stärka aktivisters arbete.

Genom Aktivistakademin förses runt 20 aktivister med verktyg som möjliggör ett mer effektivt och strategiskt arbete. Aktivisterna får också lära sig hur man hanterar och undviker att drabbas av hot och hat som följer av ens arbete, skriver de på sin hemsida.

Deltagare i Aktivistakademin får bland annat genomgå workshops i strategiskt påverkansarbete, strategiskt kommunikationsarbete, juridiskt påverkansarbete, säkerhet och om hur man hanterar näthat. Genom akademin får aktivisterna också ett bollplank hos vår personal.

Vi söker dig som på något sätt engagerar dig mot diskriminering eller sociala orättvisor, såsom anti-svart rasism eller rasism i andra former, islamofobi, antiziganism, transfobi, homofobi, sexism, antisemitism, funkofobi eller hatbrott.

Förutom engagemang för din fråga och respekt för alla människors lika värde kräver deltagande inom Aktivistakademien inga särskilda kunskaper eller meriter. Det spelar ingen roll om du aktivt arbetar med frågorna inom en organisation, eller om du engagerar dig på fritiden genom att till exempel diskutera frågorna på internet.

Vi ser gärna många olika rättighetsfrågor och personliga bakgrunder i Aktivistakademien. Urvalet av ansökningar är i stor utsträckning behovsstyrt.

Deltagande i Aktivistakademin är gratis. Det kräver fysisk närvaro i Stockholm, på Civil Rights Defenders huvudkontor, eller digitalt några helgdagar eller kvällar under ett år med start i november 2020. Det går att få bidrag för resa, avslutar de uppropet på sin hemsida.

ANSÖKAN 

Ansök genom att fylla i ett formulär här.

Skicka din ansökan senast den 30 september 2020.

Obs! Din ansökan är inte en garanti för att du blir antagen till akademin.

Har du några frågor? Vänligen maila aktivist@crd.org

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Fakta:

Civil Rights Defenders är en internationell människorättsorganisation som är politiskt och religiöst obunden. Vi bedriver påverkansarbete, juridiska processer och informerar om situationen för mänskliga rättigheter globalt. Vi är lokalt representerade på fyra kontinenter.

Verksamheten finansieras av bidrag från statliga organisationer, Postkodlotteriet och insamlade medel från företag, organisationer och privatpersoner.