Nyheter| DIKKO startar ny lokalredaktion i Malmö med DIKKO +PLUS

DIKKO utvecklas och växer hela tiden. Det senaste tillskottet är lokalredaktionen i Malmö som kommer jobba en del med ljud och bild via DIKKO +PLUS

Håll utkik!

+PLUS betyder att publiceringsformatet inte enbart är text.

DIKKO +PLUS kommer publicera inslag i form av ljud och rörlig bild. Det kan innebära korta ljudintervjuer, ljudkrönikör, ljudreportage, eller olika filminslag, videoreportage, livesändningar med mera.

Lokalredaktionen i Malmö, drivs av Tehara Media. Paul Dandos kommer vara verksamhetsansvarig och chefredaktör är Dolores Anderssen. 

Malmöredaktionen kommer ha frilansare både från Skåne och från övriga landet. Just nu finns det fem frilansarna, men det förväntas snart att bli fler. Är du en av de som vill vara med i Malmöredaktionen? Skriv till malmo@dikko.nu

De som finns med i redaktionen och frilansarna kommer presenteras utförligare på redaktionens informationssida under LOKALREDAKTIONER – MALMÖ

Malmöredaktionens bevakning

Malmöredaktionen kommer ha mediebevakning lokalt och regionalt men även nationell och internationell, beroende på medievärdet och vilka som arbetar på redaktionen.

Utöver det redaktionella arbetet, kommer Malmöredaktionen anordna olika evenemang med delaktighet och inflytande av romer i media – så som panelsamtal, seminarier, föreläsningar, workshops med mera.

Det interna arbetet på redaktionen

Malmöredaktionen kommer att ha en del insatser för journalistik bland unga romer. Samtidigt kommer redaktionen jobba med intern kompetensutveckling i form av olika studiecirklar, föreläsningar och korta utbildning inom olika typer av media.

Malmöredaktionen kommer så småningom bilda en arbetsgrupp som ska jobba med granskande/grävande eller undersökande journalistik.

Malmöredaktionen
malmo@dikko.nu