Nyheter| Resande/romer stoppar fascister i London

Skärmklipp twitter

UTRIKES| Fascister från Slovakien stoppades när de försökte träffas i London under lördag. Resande/romer var med i den anti-fascistiska aktionen som stoppade mötet för fascisterna. Reaktionerna på twitter hyllade samarbetet.

Skärmklipp twitter

Medlemmar i LSNS ”Our Peoples Party of Slovakien” – inklusive en Slovakisk parlamentsledamot och Euro-parlamentsledamot – planerade ett möte för Slovaker som bor i London, sa Unite Against Fascism (UAF).

LSNS är kända för att förfölja romerna i Slovakien.

Två pubmöten avbröts när innehavarna informerades om mötets art. Det var ungefär ett dussin av dem som åkte vidare till en tredje pub där de inte blev insläppta.

skärmklipp twitter

Enligt information dök det upp mer än 60 antifascister för att visa sitt missnöje. Många av demonstranterna var slovakiska romer som bor i Storbritannien. Det kom även en grupp kom från Dover som ville delta.

Den slovakiska LSNS-parlamentsledamoten och Euro-parlamentsledamoten avbröt sitt besök när det kom fram att det fanns ett motstånd mot mötet. Polisen kallades till protesten på lördag men det är underförstått att ingen greps.

skärmklipp twitter

Källa: https://morningstaronline.co.uk/ och twitter

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu