Nyheter| Romsk kvinna dödades i terrordådet i Tyskland under onsdagen

pixabay

Minst nio människor dödades och flera har livshotande skador efter två skjutningar i tyska Hanau på onsdagskvällen. En av de döda ska vara en en romsk kvinna enligt uppgift.

Den misstänkta gärningsmannen påträffades senare död i sin bostad, där man hittade ett brev och en video där det erkänns högerextrema motiv, uppger tyska Bild.

Det var strax efter 22-tiden på onsdagskvällen som staden Hanau, 25 kilometer öster om Frankfurt som poliserna fick rapport om terrordådet. Det rapporterades om att någon skjutit från en bil på ett torg i stadsdelen Kesselstadt. Totalt ska två skjutningar ha skett på kaféer i olika stadsdelar.

Högerextremt motiv

Polisen har hittat ett brev och en video i mannens bostad. Breven och videon vittnar om högerextrema motiv. I nuläget misstänker polisen inte att det finns ytterligare gärningsmän utan menar att det är en ensam gärningsman.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel gick ut under torsdagen och fördömde dådet hon sade inför pressen att hat och rasism är ett gift i det tyska samhället.

Det här giftet ligger bakom alltför många brott, sade Angela Merkel.

Under det senaste året har Tyskland skakats av tre svåra våldsdåd med rasistiska, antisemitiska eller högerextrema motiv. Polis och underrättelsetjänst talar om ett ökande hot från våldsbejakande högerextrema i samhället.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu