Nytt program från Uutiset fördjupar nyheter för sverigefinnar

Programledare är Jasmin Lindberg och Jukka Painilainen. Foto: Janne Danielsson/SVT

Nytt program på finska – 15 minuter från Uutiset – fördjupar de mest relevanta frågorna för sverigefinnar. Programmet är en del i SVT:s satsning på minoritetsspråksnyheter.

I 18 program under 2022 ska 15 minuter från Uutiset fördjupa nyheter för sverigefinnar. Finska språkets ställning i Sverige, pandemins påverkan på relationen mellan Sverige och Finland samt valet i september är några av de ämnen som redaktionen planerar att bevaka.

15 minuter från Uutiset ger oss möjlighet att fördjupa aktuella ämnen och lyfta fram olika perspektiv. Vi hoppas att programmen väcker nyfikenhet och hjälper oss nå en ny publik. Det är fantastiskt att SVT satsar på minoritetsspråk och att vi får möjlighet att förnya och utveckla vårt utbud både med ett helt nytt program och nyheter online, säger Päivi Milanovic, redaktionschef för Uutiset i ett pressmeddelande.

Uutiset har funnits i SVT i mer än 30 år. Nyhetsarbetet har utvecklats löpande och sedan länge finns Uutiset i SVT2, online på svt.se samt på SVT Play.

Det nya fördjupande programmet på finska ingår i en stor SVT-satsning på minoritetsnyheter. Förra året utökades utbudet på samiska då SVT Sápmi startade ett nytt tv-program och en nyhetssajt Länk till annan webbplats.. Hur SVT arbetar med att förstärka nyheter på minoritetsspråk beskriver Michael Österlund, programchef för lokala nyheter och minoritetsnyheter Länk till annan webbplats..

Sändningstid: Söndagar kl 16.05 på SVT2 och SVT Play natten före kl 02:00.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS