På söndag inleds Almedalsveckan! Här hittar du länkarna här för att vara med

pixabay

På söndag inleds Almedalsveckan! För oss på Myndigheten för tillgängliga medier är det viktigt att medverka i sammanhang där vi kan lyfta frågor som ligger oss varmt om hjärtat. Vi är därför väldigt glada över att delta och den 5 juli arrangerar vi två programpunkter med fokus på tillgänglig läsning och tillgänglig demokrati.

2021 är ett högtidsår för den svenska demokratin. Det är precis 100 år sedan både män och kvinnor fick rösta för första gången i allmänna val i Sverige. Och i år är det också fyrtio år sedan det svenska teckenspråket blev erkänt som ett officiellt språk. Genom vår medverkan i två samtal under Almedalsveckan vill MTM belysa hur svensk demokrati kan bli starkare, inte minst genom att vi förbättrar allas möjligheter att läsa.

Det finns många sätt att läsa på. För att alla ska kunna delta i demokratin behövs medier som är tillgängliga för alla, vare sig man läser med öronen, fingrarna eller ögonen. Därför lyfter vi just ämnena läsning och demokrati i de två programpunkter som vi medverkar i under Almedalsveckan. 

Det här är två samtal som egentligen borde föras varje dag! Därför är vi så glada att de kommer bli tillgängliga för en stor publik digitalt, säger Hedvig Weibull, kommunikatör mässor och konferenser vid MTM.

MTM:s programpunkter under Almedalsveckan:

5 juli kl 10: Tillgänglig demokrati de kommande 100 åren” – ett samtal mellan MTM, Myndigheten för delaktighet och kommittén Demokratin 100 år.

Länk till samtalet: https://almedalsveckanplay.info/61941

5 juli kl 15: Bättre möjligheter till läsning – också digitalt” – ett samtal mellan Region Skåne, Kulturrådet, MTM, Digiteket och Begripsam.

Länk till samtalet: https://almedalsveckanplay.info/62391

Båda sändningarna är teckentolkade och undertextade. Det kommer att vara möjligt att ta del av sändningarna i efterhand på MTM:s Youtubekonto och Almedalen Play.

Länkar till mer information om Almedalsveckan

Partiernas medverkan

Tidigare har riksdagspartierna haft en varsin dag under Almedalsveckan. I år genomförs Almedalsveckan under fyra dagar där partierna delar dagar.

Schemat för Almedalsveckan 2021, vem som talar för partiet och när:

 Talar kl 11:00Talar kl 19.00
Söndag den 4 juliVänsterpartiet/
Nooshi Dadgostar
Kristdemokraterna /
Ebba Busch
Måndag den 5 juli Liberalerna/
Nyamko Sabuni    
Sverigedemokraterna/
Jimmie Åkesson
Tisdag den 6 juli  Centerpartiet/
Annie Lööf
Miljöpartiet/
Märta Stenevi
Onsdag den 7 juliSocialdemokraterna/
Stefan Löfven
Moderaterna/
Ulf Kristersson

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS