Sveriges Radios vd Cilla Benkö kommenterar public service-kommitténs slutbetänkande

Sveriges Radios vd Cilla Benkö Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Idag den 13 maj presenterade regeringens utredare Göran Hägglund public service-kommitténs slutbetänkande. Förslaget skickas nu ut på remiss. Sveriges Radios vd Cilla Benkö kommenterar förslaget.

Text: sverigesradio.se
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedIn och Instagram

– Det är utmärkt att utredningen slår fast att vi fortsatt ska ha ett brett uppdrag. Samtidigt finns det skäl att känna oro över det glapp som finns mellan våra ekonomiska behov och det som utredningen föreslår. Jag ser en betydande risk att Sveriges Radio tvingas till omfattande besparingar som kommer att innebära färre journalister och färre program i en tid när det säkerhetspolitiska läget är allvarligare än på decennier, säger Cilla Benkö, vd på Sveriges Radio.

– Det är också oroande att utredningen inte har lyckats komma överens. En så omfattande politisk oenighet öppnar för svårigheter att bedriva företaget utifrån ett långsiktigt perspektiv. Här finns en risk att det som sägs ena året inte gäller nästa år. Ytterst handlar det om att värna Sveriges Radios oberoende. En bred politisk konsensus om de långsiktiga förutsättningarna är avgörande för att trygga ett stabilt och oberoende Sveriges Radio.

Läs också tidigare blogginlägg om det budgetunderlag som Sveriges Radio lämnade till utredningen på begäran av public service-kommittén.

Innehållet är inte tillgängligt.
Vänligen tillåt cookies genom att klicka på ”Godkänn” i bannern
sou-2024_34_pdf-a_webbLadda ner

redaktionen@dikko.nu

Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS