Podcasten I FOKUS på svenska och olika varietéer av romani

Alla avsnitt i podcasten I FOKUS publiceras på både svenska och på olika romska varieteter.
I varje avsnitt ligger fokuset på de ämne som ungdomar vill ta upp.

I podcasten är det olika programledare som samtalar med ungdomar om språk, pandemin, covid 19, psykisk ohälsa, diskriminering. I dagsläget finns det fem olika avsnitt på tre olika varietéer av romani

Mirsad samtalar till exempel med Rebecka, Donald och Andjelina om hur de kan stärka, främja och använder sitt språk. I ett annat program pratar de om hur pandemin påverkat människors beteende och hur de har hanterar livet under pandemi båda programmen finns på arli romani.

Viktoria pratar med Roger, Sara och Niko om Covid-19 och hur pandemin påverkar livet, beslut och vanor. De kommer med tips och råd om hur de gör för hålla sig friska, programmet finns på polsk romani.

Sen kommer Sandy som pratar med Kevin, Silvana och Dejan om psykisk ohälsa ur olika perspektiv. Och Hawajka som pratar med David, Kendy och Kennedy om diskriminering och hur de påverkats men också vad de gjorde när de upplevde det i skola och på jobbet, avsnitten finns på lovari romani. 

HÄR kan du gå in och lyssna på podcasten I FOKUS

Fakta om Malmö Ungdomscentral

Malmö Ungdomscentral är en ideell förening som riktar sig till barn och ungdomar i Malmö och Skåne. Vi är en internationell förening vars styrelse och medlemmar har olika nationaliteter, bakgrund och etnicitet. Våra medlemmar kommer från olika åldersgrupper och vi har aktiva medlemmar som bland annat arbetar som danspedagoger, sångpedagoger, konstnärer, modersmålslärare, lärare, samtalsledare, föreläsare, filmregissörer, filmare, ljudtekniker och mycket mer. Föreningen bildades år 2010 efter att man har i två år verkat som studiecirkel med olika aktiviteter på Studiefrämjandet. Idag är föreningen känd med sin uppdelning på två verksamhetsområden: Utbildningscentral och Romska Språkcentralen. 

Podcasten genomför med stöd av Malmö stad, Kulturrådet och ISOF och är ett samarbete med Tehara Media och Stor studio.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS