Resandefolkets högtidsdag på Röhsska museet i Göteborg

Bild: Alecio Araci och Daysury Valencia.

Vi firar dagen genom att visa kortfilmen Tjena tjavo i vårt Auditorium. Efter filmen bjuder vi in till ett samtal mellan regissören Alecio Araci och huvudrollsinnehavaren Michell Tatter Alfredsson, vilket leds av moderator Sam Message, Saqmi. Även kortfilmerna Vi är romer av Shirin Kaj, Min Historia av Romano Eriksson och Musiken finns i oss av Loba Eriksson kommer att visas.

Källa: Röhsska museet

Fre 29 september 2023
13:00 – 14:30
Auditoriet
Fri entré till programpunkten

Programmet inleds med välkomsttal av Soraya Post och Anna Lundqvist från Romano Center Väst. Efter filmer och samtal bjuder museet på fika.

Om Tjena tjavo:
Tommys grill är en mötesplats för det romska communityt. Här samlas en tight sammansvuren men brokig skara människor för att äta och snacka gott. När en ensam ung man besöker restaurangen en kväll sätter ryktena igång och Tommy tvingas tillbaka till traumatiska minnen.

Tjena tjavo vill öppna upp en diskussion om identitet, ursprung och bördan som kan uppstå när dessa parametrar inte klaffar. Men Tjena tjavo är också en film med många allmänmänskliga teman – att misslyckas som förälder, försoning efter ett svek, att våga lämna sin invanda världsbild och bilda sin egen uppfattning, att ta ansvar för sina felsteg och våga återvända till livet efter en stor sorg.

I samarbete med Saqmi, Frilagret och Romano Center Väst.

Inför ditt besök

Det är begränsat antal platser. Först till kvarn, ingen föranmälan krävs.

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS