Sagan Stenmark – TV4 gör dokumentär med skidlegendaren Ingemar Stenmark

Foto Isak Lindberg/TV4.

Världens främsta skidåkare och en av Sveriges främsta idrottare genom tiderna.
Ingemar Stenmarks karriär, med bland annat 86 världscupsegrar och två OS-guld, är såväl enastående som unika. I december har Sagan Stenmark premiär på TV4 Play och TV4, där Stenmark, familjemedlemmar och andra i hans närhet tittar tillbaka på karriären och alla framgångar.

– Jag har sällan funderat över min karriär, därför var det kul att se tillbaka på alla minnen och träffa gamla kompisar som jag inte ser så ofta. Jag valde att medverka i dokumentären för att kunna påverka och ge en rättvis bild av mig själv och att det kanske skulle vara kul för mina barn och barnbarn att få se vad jag har sysslat med i min ungdom, säger Ingemar Stenmark själv om dokumentären Sagan Stenmark .

Hur blev han egentligen så bra? Vad drev honom att bli bäst? Vilka nyckelpersoner fanns runt Ingemar Stenmark och hur tänkte han själv under åren på toppen när media jagade den då fåordiga världsstjärnan? I dokumentären Sagan Stenmark, om livet, karriären och människan, berättar Ingemar själv närgånget och ärligt om alla detaljer som banade väg för den enastående karriären och gjorde honom till världens främsta skidåkare och en av Sveriges mest älskade idrottare genom tiderna.

– Det helt fantastiskt att göra en dokumentär med en av Sveriges mest framgångsrika och populära idrottare genom alla tider. TV4 har länge velat göra en story om Ingemar Stenmarks liv och karriär. Att nu få göra den officiella dokumentären, där huvudpersonen själv medverkar, är väldigt glad för, säger Malin Knave, exekutiv producent för dokumentären Sagan Stenmark.

Medverkar i dokumentären gör, förutom Ingemar och närmaste familjen, även barndomsvänner från Tärnaby, Stig Strand , Pernilla Wiberg och tidigare som bland annat Bojan Krizaj samt bröderna Phil och Steve Mahre .

Sagan Stenmark sänder i tre delar och produceras av Unlimited Stories. Dokumentären har premiär i december på TV4 Play och TV4.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS