Scandinavium lyser upp i regnbågsfärger som en protest mot Ungerns hbtq-lagar

Foto Nathalie Greppi

Idag visar Got Event sitt stöd till alla hbtqi-personer över hela världen. Cirka klockan 21:30 tänds regnbågens alla färger och kommer att lysa hela natten som en kraftfull symbol för tolerans och frihet.

Idag möts Tyskland och Ungern i München i den avslutande matchen i grupp F i fotbolls-EM. Inför matchen hade stadsfullmäktige i München uppmanat Uefa att lysa upp Allianz Arena med regnbågsfärger i protest mot Ungerns strikta hbtq-lagar. Något som Uefa inte ville godkänna på grund av dess politiska sammanhang.

Därför lyser istället Scandinavium i regnbågens alla färger ikväll. Vi vill sända en tydlig signal till omvärlden att Göteborg står upp för alla människors lika värde. Speciellt en dag som denna, säger Got Events ordförande Kalle Bäck (KD).

Fakta Hbtqi
Hbtqi, ett paraplybegrepp för homosexuella, bisexuella, transpersoner, personer med queera uttryck och identiteter och intersexpersoner. KÄLLA: Rfsu.se

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS