Stanna inne ni Grinch-liknande karlar och snörpmunnade fruntimmer

December är en månad jag förknippar med barns otroligt stora förväntningar på kommande vuxna som pyntat sönder hela hemmet och trädgården, och dragits med i förväntningarna såpass att de belånat sig för att få vara lika uppspelta som barnen. Och andra vuxna som självgott berättar om hur julen är till för barnen och hur de därför är nyktra under denna särskilda tilldragelse, ojoj så duktiga, nyktra en dag per år.

Allt detta ser jag som gott, då det är av omtanke, kärlek och glädje.

Tyvärr har dessa på många ställen under senaste åren istället överröstats av vuxna som bestämt sig för att likt kronofogdar ta julen ifrån dem den tillhör genom att försöka skjuta ner julglädjen så fort den börjat flyga för säsongen. PANG, säger ni. Ni är människor som inte gillar julen, inte gillar julpynt, inte gillar tomten, inte gillar shopping, inte gillar traditioner, inte gillar julmat, inte gillar mormors strumpor, inte gillar pepparkakor eller vad som helst. NI GILLAR INGENTING! Och det behöver man givetvis inte göra, men jag kan inte hjälpa att fundera över om det inte egentligen är andras glädje ni ogillar. Varför annars detta tvångsmässiga behov av att lägga er blöta filt av bitterhet över huvudet på andra, i varenda samtal som startas?

Sitt inte och gnäll över ert julhat inför barnen. Stoppa in en halmbock i mun om ni inte kan låta bli. En trist barndom är ingen gåva att ge vidare till nästa generation. Försök glädjas för deras skull. Eller stäng in dig för all del. I tysthet. Stanna inne ni Grinch-liknande karlar och snörpmunnade fruntimmer. Sup er fulla. Men gör det i tysthet, och ryck inte potentiell glädje ur händerna på andra människor. Det är faktiskt roligare att vara glad. Och inget är roligare än att höra andra skratta pärlande skratt av upprymdhet. En del i att vara vuxen är att acceptera att det finns ett rätt stort antal tillfällen som inte handlar om dig. Skotta i dig det du snålbonnmunnen, tillsammans med några pepparkakor så ska du se att du blir snäll! Eller kanske håller du i alla fall truten.

God Jul
Valborg
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS