Varm och lack puria

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Skulle det inte passa sig, att jag som äldre fruntimmer har på mig linne och shorts i denna värme. Skulle det liksom vara ”oanständigt”?

Fick höra detta och trodde inte mina öron. Devel och skrandal vilket århundrande lever vi i? Upplysningsvis till de som tycker detta vill jag för det första säga:

Det är lika varmt för mig som för de yngre – om inte ännu varmare-då vi äldre oftast har svårare med värmen.

För det andra är jag så anständigt klädd som inte har en urringning så dattarna håller på att trilla ut, och inte så korta shorts att man ser rövhålet när man böjer sig eller nästan kussimurran i fram. Som många har som klagar på oss äldre.

För det tredje, så visar jag upp mina gäddhängs-armar och knotiga, ådriga ben med stolthet. För de armarna och benen har slitit och släpat och betalt tak över huvudet och ställt maten på bordet. De har även betalt skatt genom åren, så att ni yngre i dag har det mycket bättre.

Oftast behöver ni bara trycka på en knapp för att få det ni ska ha. Så för f-n var rädda om ert pekfinger. Med andra ord – säg inte ett pip om hur vi äldre är klädda. Släng er i väggen – men åter igen akta pekfingret.

Lillemor Holmlund
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS