Summering av Littfest och Henrik Johanssons deklamerande av Rövdikt

I dagarna två har vi bevistat Littfest. Hela förlaget var samlat för första gången och vi bemannade vårt bord bakom pelaren utanför Idun och lilla matsalen, där sålde vi böcker, tvål och smycken. Men framförallt förde vi samtal med besökarna. Några av samtalen kommer vi bära med oss som en ljuvlig karamell att njuta av länge. Ett stort tack till alla er som kom förbi och stannade upp där vi satt bakom pelaren på den stora Littfesten.

Redaktionen
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedInTikTok och Instagram

Man kan säga att vi delvis var ett populärt bord eftersom vår godisskål tillförde lite energi till besökarna på väg in eller på väg ut från sina föreläsningar. För som de ovana kulturarrangörer vi är tänkte vi mässa och då ska man bjuda på godis. Här kom vår oerfarenhet fram, tydligen är det ute att bjuda på godis, men icke desto mindre så var det ett smart drag för vi fick folk att komma förbi, om inte annat för att tillföra lite socker i systemet för att piggna till lite.

Vilket järngäng vi är. Johanna Olsson (till vänster i bild) och hennes son Emil kom hela vägen från Göteborg för att delta på Littfest. Sen fanns Linda Lundqvist (i mitten) och Sonny Carlsson. Förutom dess tre var Cecilia Hockum med (bilden nedan) och Britt-Inger Hedström Lundqvist som antingen höll i kameran eller var någon annanstans när det stod fotografering på menyn.

Om vi ska summera dagarna så kan man säga att de var fyllda av fantastiska möten, samtal, skratt och ett flöde av människors sorl som var minst sagt utmattande. Var det värt pengarna för ett litet förlag att betala för det lilla bordet bakom pelaren? Ytterst tveksamt, om man värderar det i pengar. Men om man värderar det i möten och människor så var det helt klart värt vart enda krona. Ska vi dit nästa år? Det är ett beslut vi kommer ta när det blir dags.

Den stora behållningen och pricken över det berömda i:et var nog ändå när Henrik Johansson, webbredaktör för tidningen Klass och utnämnd till Månadens poet i Alingsås, ställde sig för att deklamerade en Rövdikt.

– Det här ögonblicket är det som kommer gjorde Littfest värt för mig, sade Britt-Inger Hedström Lundqvist med ett skratt efter den upplevelsen.

Höj gärna ljudet så ni höra Henriks deklamerande över sorlet. Texten till dikten finns under filmen.

@magasindikko

Henrik Johansson, månadens poet i Alingsås, läser sin rövdikt för Dikko-redaktionen på ett sorlande Littfest.

♬ originalljud – DIKKO

Sällan
har lagarna
har cheferna
har gudarna
räddat mig.

Men min röv
Min röv har räddat
mig från allt
för hårt arbete.

Att sätta sig och
skona trötta fötter
svett och griseri.

Jag hyllar dig, Röv!
Din kampvilja finns
alltid där.

Så jävla gött att skita
på arbetstid
skrev en annan rövs
människa
på en toavägg.

Så jävla sant.

Henrik Johansson poet.

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS