SVT svarar på Stephan Skougaard Carlssons artikel om att Resandefolket osynliggörs

Kollage Stephan Skougaard Carlsson/ Julia Lowell

Stephan Skougaard Carlsson skriver i en debattartikel i Dikko den 11 april att resandefolket fick för lite utrymme i SVT:s program Romska internationella dagen den 8 april.   

Nationaldagen uppmärksammas världen över med olika teman och aktiviteter. Ambitionen med vårt program var att få med många olika hälsningar, personliga brev och dikter om den romska kulturen, traditionerna och språket. Vi ville ha en blandning av kvinnor och män, unga och äldre, kända och okända samt representation av olika romska grupper.

Programmet i sig byggde inte på att vi skulle ha med alla romska språk i lika långa delar. Den typen av journalistik kan man se på valdebatter.

Med det sagt så är vi tacksamma för att du och andra som har synpunkter hör av sig till oss, det gör att vi än en gång ser över vårt arbete, vilket bidrar till att vi kan utveckla våra program och göra dem ännu bättre.

I kategorin Romani på SVT Play går det att streama SVT:s aktuella program om romsk kultur, språk och historia. Många av dem kan ses i hela världen. Just nu finns det en dokumentär där som heter Raymonds dröm. Den handlar om Raymond Johansson, som är resande, hans familj i Nyköping och hans dröm om att bli proffs inom kampsporten MMA. Den är 4×30 minuter och det finns även en textad version på resande romani: ”Raymonds suna”.  

Vi vill alltid bli bättre och tar gärna emot synpunkter, tips och idéer om ämnen och nya program inom kategorin på  romani@svt.se .

Man  kan också anmäla sig till att få information om vilka program vi har på gång, och få möjlighet att tycka till innan programmen är klara. Välj SVT Romani

Ylva Jonsson Sarri, programchef för SVT Minoriteter 
Anu Tolonen, projektledare för ”Romska internationella dagen” på SVT 

redaktionen@dikko.nu

Statliga medier speglar Resandefolket som om de inte finns


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS