Trolle Rhodin tilldelas kungligt pris 

Foto Erik Cronberg

Trolle Rhodin, cirkusdirektör och konstnärlig ledare för Cirkus Brazil Jack, har tilldelats Kungliga Skogs- och Lantbruksakademiens kulturpris till Ulf och Greta Renborgs minne. Priset riktas till personer som i ett brett landsbygdsperspektiv bidragit med kvalificerade och nyorienterande insatser inom kulturarbete och folkbildning. Bland tidigare pristagare finns Karin Broos (2020) och Kalle Moraeus (2022).

Redaktionen
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedIn och Instagram

Motivering:

Till cirkusdirektör Trolle Rhodin, Malmö, som för den urgamla cirkuskonsten in i vår tidsålder. Han synliggör de svenska resande cirkusfamiljernas långa historia – ett levande kulturarv, med landsbygdsturnéer sedan hundra år och numera etablerad inom den konstnärliga högskolan.

– Det är en ofattbar stor ära att få ta emot detta ansenliga kulturpris. Det är ett fint kvitto på att cirkuskonsten fortsatt har en tydlig och givande plats också i detta århundrade. Med detta i bagaget ser jag mycket fram emot att få inleda årets storskaliga jubileumsturné runtom i Sverige senare i vår, säger Trolle Rhodin, cirkusdirektör och konstnärlig ledare för Cirkus Brazil Jack.

Innehållet är inte tillgängligt.
Vänligen tillåt cookies genom att klicka på ”Godkänn” i bannern
Trolle-Rhodin-tilldelas-kungligt-prisLadda ner

redaktionen@dikko.nu

Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS