Att äga sin stil: Modet att välja en blodröd singoallaklänning

Bild amazon.se

1992. Min första egna utlandsresa med mina tjejkompisar var nära förestående och vi alla var på shoppingrunda i den större grannstaden, inför resan. Mina tjejkompisar shoppade loss, jag tyckte inte att jag riktigt hittade något jag ville ha. 

Tills jag såg den…Klänningen! DEN VILLE JAG HA! En blodröd singoallaklänning med svarta prickar. Åå, den var så fin. Skyndade mig in i provrummet och drog på den på kroppen. 

Expediten och mina kompisar samt min svärmor kom strax bryskt in i provhytten och slet bort draperiet. 

Tystnad… Jag tänkte för mitt stilla sinne, sitter den så illa? Varför säger inte de här fyra personerna NÅGONTING? 

Till slut säger min ena kompis, ”den där får du inte ha på dig, du ser ju ut som en ”zigenare”! Vi ska inte på cirkus!”. 

Jag tvekade…slängde lite med mitt långa mörkbruna hår och svängde lite med kjolen… Jaha.. så jag köper väl inte den här då. 

Vi gick vidare i butikerna men jag hittade inget jag ville ha. Allt annat var fult.

Idag 32 år senare, hade jag köpt den med den inre styrka som jag inte hade som 20-åring. 

Tur man blir klokare med åren. 

Ann-Sofie

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS