Utbildning om minoritetslagen i Umeå

Foto Umeå kommun

Umeå kommun bjuder in till ett digitalt utbildningstillfälle om grundskyddet i minoritetslagen och mänskliga rättigheter för nationella minoriteter torsdag den 25 november klockan 17.30-20.00 med Marie B Hagsgård. Marie B Hagsgård är president för Europarådets rådgivande expertkommitté för ramkonvention om skydd för nationella minoriteter och sakkunnig jurist i området. Målgruppen för detta är de nationella minoriteterna i Umeå och andra intresserade.

Utbildningen har fokus på de tre principerna i grundskyddet; Inflytande för urfolket samerna och övriga nationella minoriteter och skyldigheten för myndigheter att främja förutsättningarna för att personer som tillhör minoriteter ska kunna behålla och utveckla sin kultur och identitet för att uppnå målet jämlikhet mellan dem som tillhör en minoritet och dem som tillhör majoriteten.

Särskilt fokus kommer Marie B Hagsgård lägga på hur man enligt internationell rätt bör hålla samråd och ge inflytande för att de nationella minoriteterna ska kunna behålla och utveckla sin kultur och sin identitet (språk, traditioner, religion och kulturarv).

Du anmäler dig genom att ange din e-post i anmälningsformuläret nedan. Du kommer sedan att få en länk några dagar innan utbildningstillfället.

Läs mer om Marie B Hagsgård här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Datum: Torsdag 25 november

Tid: 17.30-20.00

Varmt välkomna!

Klicka in dig HÄR för att anmäla dig

Umeå kommun tillämpar gällande integritetslagstiftning vid all behandling av personuppgifter. Personuppgiftsansvarig är den nämnd som hanterar ditt ärende. Du kan läsa hur dina uppgifter behandlas, till exempel laglig grund för behandlingen, hur länge uppgifterna sparas och vilka rättigheter du har på: www.umea.se/gdpr. *

Kontakt

Aino Dahl
minoritetssamordnare
070-622 56 77
aino.dahl@umea.se

Peter Steggo
minoritetssamordnare
070-201 04 95
peter.steggo@umea.se

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS