Amanda Lind och Åsa Lindhagen uppmärksammade Förintelsens minnesdag

pixabay

Amanda Lind och Åsa Lindhagen uppmärksammar Förintelsens minnesdag den 27 januari med en minnespromenad tillsammans med företrädare för Judiska Centralrådet, Föreningen Förintelsens överlevare i Sverige och den romska organisationen É Romani Glinda.

Tillsammans med bland annat Tobias Rawet som överlevde Förintelsen besöker kultur- och demokratiminister Amanda Lind och jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation Åsa Lindhagen minnesplatser i Stockholm och får se bilder från förintelsen, samt höra berättelser. 

Vi ska minnas och hedra de som dog. Men vi ska minnas lika mycket för de levande. Det är vi skyldiga dem. Det är vi skyldiga oss. Det är vi skyldiga kommande generationer. Minnet av förintelsen ska samlas och tillgängliggöras för alla, säger kultur- och demokratiminister Amanda Lind.

Ministrarna kommer också att prata om situationen för judar och romer idag och om regeringens arbete mot rasism, antisemitism och antiziganism, samt om inrättandet av ett museum om Förintelsen. 

Förintelsen är ett av mänsklighetens mörkaste kapitel. Nu när högerextrema ideologier och konspirationsteorier växer är det särskilt viktigt att vi minns vår historia. Vi måste fortsätta att bekämpa antisemitism, antiziganism och alla former av rasism, säger Åsa Lindhagen som avslutning på pressmeddelandet.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS