Barvalipe Roma Online University

Bavarlipe Roma Online University är en onlineutbildningsplattform där romer och icke-romer kan få tillgång till kunskap om romernas identitet(er), historia(er) och kultur(er) genom en samling högkvalitativa föreläsningar som hålls av ledande romska forskare om ämnen allt från den romska förintelsen till romska kulturproduktioner. I samarbete med Central European University (CEU) är detta projekt en del av ERIAC:s romska kulturhistoriska initiativ finansierat av det tyska federala utrikeskontoret (FFO).

Den första kursen vid Barvalipe Roma Online University lanserades den 1 september 2020. Invigningskursen ”Introduktion till romsk kulturhistoria” börjar med historien om romernas ankomst till Europa, spårar romernas kulturella, sociala och politiska närvaro i Europa och avslutas med en reflektion över betydelsen av samtida romsk kunskapsproduktion.

Den andra kursen startar den 21 september 2021. Därefter livestreamas en ny föreläsning varje vecka på Facebook. Efter varje föreläsningspremiär modererar vi en diskussion med föreläsaren och inbjudna gäster där publiken också har möjlighet att ställa frågor.

Under varje hjul finns flera föreläsningar som går att lyssna till. Alla är textade på engelska och romani.

Under den andra kursen finns ansvarig utgivare Britt-Inger Hedström Lundqvists föreläsning. Den går också att lyssna på här Svensk resande/romsk historia från dåtid till nutid

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS