Blädd­ra – en läsapp för natio­nel­la mino­ri­tets­språk!

Anmälan är öppen till 2023 års första webbinarie om Bläddra.

Utbudet av litteratur på de nationella minoritetsspråken är litet. Därför har KB utvecklat Bläddra, en app för mobil och surfplatta med e-böcker på meänkieli, romani chib och samiska. Det långsiktiga målet är att appen även ska innehålla litteratur på jiddisch och finska.

Nu fortsätter arbetet med att utveckla Bläddra och att nå nya läsare. Vi välkomnar förmedlare av appen till ett webbinarium.

Under webbinariet berättar vi mer om Bläddra och hur man använder appen, och hur du som förmedlare kan arbeta läsfrämjande med målgrupperna. Informationen vänder sig till dig som arbetar på folk- och skolbibliotek eller är modersmålslärare, men alla intresserade är välkomna. Du kommer också ha möjlighet att ställa frågor.

Vad? Lär dig mer om Bläddra – en läsapp för nationella minoritetsspråk.

Hur? Webbinariet sänds via Zoom. Föranmälan krävs. Anmäl dig via KB:s verktygLänk till annan webbplats.. Sista anmälningsdag 20 januari.

Vem? Målgrupp för webbinariet är du som arbetar på folk- och skolbibliotek eller är modersmålslärare, men alla intresserade är välkomna.

När? 25 januari 2023, kl. 10–11.

Har du frågor om webbinariet? Kontakta oss på bladdra@kb.se

Tipsa gärna intresserade kollegor om evenemangen.

Läs mer om KB:s uppdrag för att främja de nationella minoriteternas biblioteksverksamhet och appen Bläddra.Länk till annan webbplats.

Välkommen med din anmälan!

Källa: Kb

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS