Botkyrka värdar för ECCAR – Europeisk konferens

Stina Lungdren, kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka tillsammans med ECCAR-representanter från bl a Italien och Tyskland.

Kommunrepresentanter från hela Europa har i veckan besökt Botkyrka och Mångkulturellt Centrum i Fittja. Den stora utställningshallen på Mångkulturellt Centrum förvandlades till en internationell konferenssal i två dagar. 

Källa: TT
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedInTikTok och Instagram

Botkyrka kommun är medlem i European Coalition of Cities Against Racism (ECCAR), den europeiska koalitionen av städer mot rasism. ECCAR bildades för tjugo år sedan på initiativ från UNESCO och är ett nätverk av cirka 150 europeiska kommuner som aktivt jobbar för att motverka rasism och diskriminering.

-Sverige och Botkyrka är en del av den Europeiska unionen och det är viktigt att samverka med och lära av andra liknande kommuner, säger kommunstyrelsens ordförande Stina Lundgren.

-Jag vill tacka Botkyrka kommun för ett fantastiskt värdskap. Botkyrka är en mycket viktig medlem i ECCAR, säger ordförande Benedetto Zacchiroli.

ECCAR-representanter från hela Europa hade ett fullspäckat konferensprogram där man delade goda exempel, handlingsplaner, utmaningar och välkomnande av nya medlemsstäder från Schweiz, Italien, Tyskland och Moldavien. 

-Att delta i en etablerad plattform för kunskaps- och erfarenhetsutbyte med andra städer med liknande utmaningar stärker Botkyrkas hållbarhetsarbete, säger Charlotta Brask, utvecklingsdirektör.

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS