Insamlingen till de Romska barnfamiljer i och omkring Jerusalem är avslutad

DIKKO har varit med och samlat in pengar till Romska barnfamiljer i och omkring Jerusalem. Pengar som igår skickades till till Amoun, som driver ett biståndsarbete sedan många år för Romska barnfamiljer i och omkring Jerusalem.

Källa: spleis.no/project/340539

Efter avsluta insamling sattes det in 2750 svenska kronor till Amoun. Pengarna kommer gå till mat och sjukvårdsmaterial.

Vi tackar alla som bidrog till att lindra den nöd som de romska barnfamiljerna i och omkring Jerusalem lider av.

Amoun som hjälper till på plats bor i Jerusalem med sin familj. Hon tillhör Romerna i Mellanöstern. Som så många i området påverkas de nu av allt som händer. I många år har hon hjälpt några av de fattigaste och mest behövande av sitt folk genom ett separat center.

Romerna är en liten minoritet som bor utspridda i de fattigaste och mest avlägsna områdena i både Israel, Gaza och Västbanken. Nuförtiden kämpar de extra mycket. Amoun vill använda pengarna som kommer in för att hjälpa till med mat, kläder, hygienartiklar, mediciner och annat basalt. 

Många Romer har fått resa från de områden där de brukar bo vilket blir problematiskt för dem, eftersom de har lämnat det lilla de äger och har. Många står nu på bar mark och lever i stor rädsla och i stor ovisshet om framtiden. Amoun delar idag ut det lilla hon har kvar och samlar in från ett separat center i Jerusalem. 

Det bor cirka 300 Romska familjer i området, det finns stora barngrupper och alla lever från dag till dag på bristningsgränsen så gör skillnad med din gåva till Romska barnfamiljer i och omkring Jerusalem.

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS