En kväll för antirasism: om minoritetsstress

TISDAG 21 MARS 2023 KL. 17:30–20:00

Evenemang av Frilagret

Frilagret

Längd: 2 h 30 min

Offentlig  · Alla på och utanför Facebook

Välkommen till en kväll som uppmärksammar den internationella dagen för avskaffandet av rasdiskriminering och Göteborgs Stads arbete för en inkluderande stad. Kvällen bjuder på musik, samtal och poesi. Evenemangets tema är minoritetsstress.

Sara Sjölander, RFSL, inleder kvällens panelsamtal med en kort föreläsning om minoritetsstress, dess teoretiska bakgrund och hur olika rörelser arbetar för att synliggöra och sätta ord på hur det är att leva i marginalisering.

Den kritikerrosade artisten Sumie (Sandra Sumie Nagano) bjuder på musik med influenser från både svensk och japansk folkmusik.

Det bjuds även på poesi av författaren Meri Alarcón och musik av de unga artisterna Avion (Alison Roughsedge), .my room (Hans Peter Lukas Claussen) och S.K.T (Shirin Kaj) från musikprojektet Gold School Project. Kvällens konferencier är Seroj Ghazarian som är utvecklingsledare i mänskliga rättigheter på Göteborgs Stad.

Program
17.30: Fika och mingel
18.00: Konsert med Gold School Project
18.10: Seroj Ghazarian presenterar dagen
18.15: Tal av Daniel Bernmar (V), stadens representant i den Europeiska koalitionen av städer mot rasism (ECCAR)
18.25: Meri Alarcón
18.35: Introduktion om minoritetsstress med Sara Sjölander
18.50: Samtal med Sara Sjölander, Abdullah Almasri (Muslimska Samverkansgruppen i Göteborg), Peter Borenstein (Judiska församling i Göteborg) och Soraya Post (Romano Center Väst) om minoritetsstress
19.35: Konsert med Sumie

Workshop i antirasistiskt skapande och risotryck i Frilabbet med projektet Ta plats! startar redan kl 16:00. Här hittar du mer information om workshop på Frilagrets hemsida:
https://www.frilagret.se/…/ta-plats-workshop…/

En kväll för antirasism arrangeras av Göteborgs Stad i samarbete med Frilagret och Västsverige mot rasism.

Om Europeiska koalitionen av städer mot rasism (ECCAR)
ECCAR bildades 2004 på ett initiativ från UNESCO och är ett nätverk av cirka 150 europeiska städer och kommuner som aktivt jobbar för att motverka rasism, diskriminering och främlingsfientlighet. Göteborg stad är medlem sedan 2019.

Om Västsverige mot rasism
Västsverige mot rasism är ett nätverk mellan Länsstyrelsen Västra Götaland, Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad med syfte att bidra till ett systematiskt arbete för att garantera att vi respekterar, skyddar och främjar mänskliga rättigheter, demokrati och hållbarhet genom att motverka rasism och diskriminering i Västra Götaland.

💻 Här hittar du eventet på Frilagrets hemsida: http://www.frilagret.se/…/en-kvall-for-antirasism…

Välkommen! ❤

——————————–

⭐️ PRAKTISK INFORMATION
Frilagret är ett kulturhus vars innehåll skapas av unga i åldern 13–30 år och där alla är välkomna, oavsett ålder. Lokalen är tillgänglig med ramp, breda dörrar, stor toalett och hörselhjälp. Frilagret är helt alkohol- och drogfritt.

🎥 DU KAN KOMMA ATT FILMAS
Frilagret vill alltid att fler ska komma på våra arrangemang men även inspireras till att arrangera själva. Därför filmar vi ofta vår verksamhet och publicerar det som innehåll på sociala medier i olika former.

Det kan hända att du som besöker Frilagret syns i dessa publiceringar. Vill du inte det så prata med Frilagrets personal på plats. Syns du på våra sociala medier men vill bli borttagen kontakta Frilagret på e-postadressen frilagret@kultur.goteborg.se 

Göteborgsredaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS