Fakta om Träskonäbben

piqsels

Måndagsdjur #3
Träskonäbben

Låt mig introducera dig till:
Träskonäbben, fågeln, myten, legenden. Efter min mammas eviga tjat och tjatter om den här retarderade fågeln känner jag mig nu tvungen att göra ett måndagsdjur om den.

Det första du upptäcker är troligen ljudet som låter som ett automatgevär. Fågeln framför dig är en och en halv meter, vilket betyder att den kan stirra en bra del av populationen öga till öga. Om du vinner stirrtävlingen kommer dess komiskt stora näbb krossa ditt face OCH din självrespekt, men generellt om du inte ger dom en anledning att låta dig möta din skapare är dom ganska chill.

Åtminstone är dom bra föräldrar:
Om ett av barnen är mindre och vekare än det andra kommer mamman endast mata den större, bättre ungen. Förlåt storken, men det är inte 40-talet längre, du din nazistpippi! Om den vekare ungen inte blir plockad fjäderlös, kommer den bli behandlad som en försenad abort.

Träskonazister bygger sitt näste på flytande vegetation, ungefär som att du skulle bygga ditt hus på flyttade pinnar i en sjö. Det här är vad 8-12 år av ingenjörsskola har gett oss, precis som gud ville.

Men du behöver endast buga för att bli deras bästa vän, allt är förlåtet.

Amaryllis
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS