Filmen ”Lindy the Return of Little Light” på Verzio filmfestival i Ungern

Lindy Larsson

Filmen ”Lindy the Return of Little Light” flyger ut i Europa.10-22 november är den med i Verzio filmfestival i Ungern där den är uttagen i tävlan i den internationella klassen. Filmen kommer även visas på Romani Film Festivalen Ake Dikhea i Berlin den 19 November!

Lindy the return of Little Light: Känslostark dokumentär om utanförskap

Lindy Larsson lärde sig tidigt i livet att han inte passade in i den lilla bruksorten. Spinkig, tjejig och från en familj som hade samhällets ögon på sig. För att undkomma samhällets dömande ögon flydde han in i en värld av fantasier och drömde om att bli någon annan, han ville bli en skådespelare. Idag lever han sin dröm, hyllad och älskad för sina rolltolkningar och synlig på både film och flera av Sveriges stora teaterscener.

Debutanten och filmaren Ida Persson Lännerberg från Malmö följde Lindy under fyra år och var en del av Lindys liv och arbete. Hon har funnits med och filmat i en avgörande period av hans liv.

Lindy Larsson är resandetjavon som lyckades. Filmen är en nära och känslosam dokumentär som handlar om identitet, skam och att våga stå upp för sig själv. Det finns många igenkänningsfaktorer i filmen, mycket som resande/romer har fått ta ställning till och som var och en har hittat sin utväg från. Lindy sätter ord på det många känner och har upplevt.

Britt-Inger Hedström Lundqvist
britt-inger@dikko.nu
Blogg: Essentiellt