Folkbladet gör ett personporträtt om ansvarig utgivare för DIKKO

privat bild

Folkbladet ringde upp mig och ville träffas så att vi kunde prata om att DIKKO ska göra papperstidning. Efter lite olika bud bestämdes det att Camilla Stenlund med fotograf, Christian Mård, skulle komma klockan 11.00 på torsdag. Vi hade stämde träff hemma hos oss i sommarstugan.

Jag rusade in i garderoben för att se om jag har något alls som inte ingår i mina så kallade sommarstugekläder. Ni vet de där som är sköna att ha på sig, men kanske inte det vackrast som kommit ut på marknaden. Längst in hittar jag nåt skrynkligt grönt som fick duga. Jag hängde upp blusen på en galge och hoppades på att den skulle skrynklat ut sig innan torsdag, för jag har inget strykjärn i stugan.

Så kom torsdagen då intervjun ska äga rum (hängningen av den gröna funkade, nåt så när i alla fall), det blev samtal och fotografering. Vi pratade lite gott och blandat. Bland annat om magasin DIKKO och att den ska bli en papperstidning som ska skickas ut till våra äldre och institutioner två gånger per år. Våra största sponsorer är RFHL och RUNG och de som gör att vi vågar satsa på en papperstidning. Vi kommer också söka pengar från Kulturrådet, men det vet vi inte hur det går ännu. Camilla är en bra reporter som får en att känna sig bekväm och samtalet flyter på. Fotograferingen var en pågående historia före, under och efter samtalet.

Vi pratade också om att jag var i Umeå och spelades in för en kommande talk- show som Dusan Marinkovic håller i och som heter ”Möte med … Ame Maladjuvas …” Det är ett intervjuprogram där Dusan Marinkovic möter 16 gäster, och där jag är en av dessa, i kvartslånga studiosamtal. Programserien kommer sänds i SVT 2 kl 18:00 med start 30 augusti men på SVTPLAY kan man se samtliga 16 avsnitt från den dagen.

Efter ca två timmar och en sista fotosession var det hela klart. En minst sagt trevlig och avslappnad intervju som jag ser fram emot att se resultatet av. Vi kommer lägga upp Folkbladets intervju på vår Facebbok-sida och Twitter så håll koll!

Själv bytte jag, efter mötet, om från min gröna och jeansen till mina gamla bekväma paltor igen för att fortsätta min semester i alla fall en vecka till.

Britt-Inger Hedström Lundqvist
britt-inger@dikko.nu
Blogg: Essentiellt


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS