Höstsäsongen bjuder på tips för att lära sig finska som vuxen

Kuva/Foto: Per Sjöberg/SVT

Hur kan man lära sig finska som vuxen och kan det försämrade säkerhetsläget i Sverige ha konsekvenser för den svensk-finska relationen? Under den kommande höstsäsongen söker SVT:s finskspråkiga aktualitetsprogram 15 minuter från Uutiset svar på bland annat dessa frågor.

Källa: Uutiset

15 minuter från Uutiset fortsätter i höst med sin fjärde säsong. Som programledare ses igen de sedan tidigare bekanta Jasmin Lindberg och Hanna Paimela Lindberg, även kända från SVT Uutiset.

I höstsäsongens första avsnitt på söndagen den 24 september, diskuteras det om vad som anses vara passande språkbruk för politiker i Sverige och Finland och om det går att se några skillnader i vilka ämnen som väcker debatt i de två länderna. Under de kommande avsnitten kommer det bland annat diskuteras om hur man kan lära sig finska som vuxen – ett tema som har efterfrågats av programmets tittare.

– Under den kommande säsongen fokuserar vi igen på våra kärnområden som till exempel det finska språket i Sverige, men vi kommer även att ta upp sådana aktuella teman från Finland som på ett eller annat sätt berör sverigefinnar. Ett exempel på detta är det kommande presidentvalet i Finland, där även flera tusen sverigefinnar är röstberättigade, säger redaktör Marika Pietilä Löhnn.

Sändningstid: Söndagar kl 16.05 på SVT2. På SVT Play blir programmet tillgängligt redan natten före. Ingen sändning under höstlovsveckan den 5 november.

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS