Uppdaterad: Idag kommer åtalet efter mordet i Göteborg

pixabay

I somras blev en Nadja Blom och hennes partner påkörda av en bil på Hisingen i Göteborg. I bilen satt hennes söner. Nadja dog och partnern skadades svårt. I dag, torsdag, väcks åtalet mot hennes två män för mord och försök till mord.

Mannen, som överlevde, flög upp i luften när han och Nadja blev påkörda av hennes söner. Han hade tur och klarade sig med livet i behåll medan hon avled.

– Men jag förlåter pojkarna, jag tror de har ångrat sig, säger Nadjas överlevande partner, till Aftonbladet och han tror att även Nadja har förlåtit dem också.

Rättegången är planerad att starta den 7 mars.

Uppdaterad 13.10

I dag, torsdag, kom åtalet mot de två män som misstänks ha kört på sin mamma och hennes partner. Mamman avled och partnern skadades allvarligt vid händelsen. De båda männen åtalas för mord, försök till mord samt olaga hot. De nekar till mord och mordförsök.

I åtalet står det att:

”Motivet till gärningen har varit att bevara och återupprätta familjens/släktens förespegling om heder genom att beröva målsägandena möjligheten att fritt utforma sina liv och göra självständiga val.”

I åtalet ingår även två närstående till männen som åtalas för bland annat grovt skyddande av brottsling och olaga hot. De nekar till anklagelserna.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS