Jag, en Hjälte ta mig fan

pixabay

Det är inte bara personalen inom vården och hemtjänsten eller andra olika serviceyrken som är hjältar i denna tid. Nej, det är även jag och alla andra som snart suttit inne nästan i ett års tid. Vi är alla hjältar!

För tänk bara på vad vi har gjort för insats med vår instängdhet genom att undvikit att bli smittade och smitta andra. Vi har sparat resurser, pengar, energi och ork för stat, kommun och landstingen. Jag handlar min mat online på Ica, det innebär mindre trängsel och att andra kan lättare hålla avstånd i kassakön. Kassörskan och andra har en person mindre att vara rädd för om man nu skulle råka hosta.

Jag undviker att kontakta vården om jag får någon krämpa, som jag annars hade sökt vård för. Det spar på resurser, tid och pengar för landstinget. Och den trötta utschasade sköterskan kanske hinner, på grund av mig, få en liten kaffepaus på 5 minuter och doktorn kanske hinner med en snabblunch.

Hemtjänsten som jag inte vågar släppa in, kan i bästa fall lägga sin tid, omsorg och vara två minuter längre hos någon annan riktigt behövande. Dessutom kanske de hinner byta munskydd och spritspraya visiret.

Så ni ser, visst är jag och andra hjältar. Fast jag ibland flippar ut och spelar på läppen i ett hörn i köket, så kontaktar jag inte psykvården. Jag slösar varken på deras resurser eller läkemedelsindustrin i form av en burk Prozac. Så nog fan är jag en hjälte.

Lillemor Holmlund
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS