Krav på nedläggning av det Romska biblioteket

Onsdagen den 23 mars 2023 invigdes det Romska biblioteket i Malmö och redan nu kommer det skarp kritik mot att man ignorera det Romska perspektivet. Kritiken som kommer från de Romska ledamöter i bibliotekets egna arbetsgrupp känner att deras åsikter inte får gehör, rapporteras det om i P4 Malmö.

Text: Britt-Inger Hedström Lundqvist E-post: britt-inger@dikko.nu

Ledamöterna menar att deras åsikter ignoreras och menar att bibliotekets egna arbetsgrupp åsikter inte får gehör. Strukturerna behöver göras om säger Janne Grönholm kommunalråd (MP) som anser att det ”allvarligt” det som händer.

Det finns röster bland ledamöterna som bland annat kräver att biblioteket ska stänga om förändring uteblir.

DIKKO har sökt Janne Grönholm för en kommentar men då de håller på med datorbyten på kommunen skulle Angelina svara på våra frågor, men hon hörde inte av sig, så vi får återkomma med uttalandet från kommunen vid ett senare tillfälle.

Till P4 Malmöhus säger Janne Grönholm:

– Vi ser att vi behöver göra om vissa strukturer, vi behöver titta på hur vi formar om det här samrådet och tar till vara på de romska representanternas syn och åsikt på ett sätt som gör att också de känner att vi är på den här resan tillsammans.

DIKKO har även varit i kontakt med Bagir Kwik som säger att ”det är tråkigt det som händer, men jag kan inte uttala mig eftersom jag är en tjänsteperson”.

Romskt bibliotek i Malmö
Romsk inkluderingen har stannat i utvecklingen

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS