Lillemors julresa tar sin början med ett paket från Postnord – 1 december

Lillemor Holmlunds adventskalender publiceras i DIKKO från 1 december och fram till julafton. #lillemorsjulresa

Författare: Lillemor Holmlund
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedIn och Instagram

Den 1 december

Där satt jag i godan ro och med min kaffemugg, och var så nöjd med mitt juliga köksfönster. Mattias, svärsonen hade hjälpt mig att få upp både julgardinerna och Adventsstjärnan som nu lyste så däringa julstämnings mysigt.  Bara frid och fröjd. Då ringer det på ytterdörren. Jag hasade mig dit och öppnade. Där står en kille med blå keps ifrån Postnord viftande med ett papper i handen. Här är din leverans och du får skriva inunder här säger han och räcker mig pappret. Aha säger jag med ett förtjust leende och skriver på, det är de däringa söta ljusen med små tomtar på som jag beställde till Adventljustaken, och räcker sen  fram handen för att ta emot paketet.

Jag får inget paket i handen. Utan killen tittar lite underligt på mig och säger, här är din 50 lådor. När jag tittar bakom honom ser jag låda efter låda efter låda.  Men va! utropar jag, det här är fel. Jag har bara beställt en liten ask med 4 ljus. Inte mina problem säger han och slår ihop händerna, jag bara gör mitt jobb och levererar och sen försvann han fortare än jag hann blinka.

Där stod jag nu med 50 lådor av ljus i trappuppgången och tänkte vad gör jag nu. Jag måste ringa firman som jag beställt ifrån. Som jag tänkt tanken plingade de till i mobilen jag hade i fickan. Jag tog upp den och fick se att jag hade ett sms ifrån firman. ” Ljus framtid” er beställning är nu framme hos er, fakturan kan du se i mejlet vi skickat till dig. Ljusen får stå kvar så länge, jag måste ringa dem först tänkte jag. Hasade mig in igen fram till datorn och väntade tills den fått kontakt med nätet och jag kunde kolla mejlet.

Där försvann frid och fröjden och jag stirrade på summan som skulle vara betald inom 30 dagar. Det var siffran 4 med många nollor efter. Till slut lyckades jag fokusera blicken och hitta ett telefonnummer. Med fumliga fingrar knappade jag in det på mobilen och väntade på svarssignalen, som kom och sen fortsatte med: På grund av tekniska skäl kan vi inte nås nu och kanske inte senare under månaden heller. Tack för dit samtal – Ha en ljus framtid.

Devel och skrandal hur ska jag fixa detta. Jag hasade mig fram till ytterdörren igen och stirrade ut på alla lådor i trapphuset.

Här kan du läsa hela Lillemors julkalender

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS