Min story – Unga samer vittnar om rasism och trakasserier

Skärmklipp

Många går och låtsas att det här inte finns. Några vet inte om att det är verkligheten för andra. Men det finns, det är och samer utsätts för det.

Unga samer vittnar om rasism och trakasserier i den nya SVT-serien ”Min story”. Hela serien finns på SVT Play. Det är korta personliga berättelser om händelser som unga samer varit med om.

HÄR kan du gå in för att se serien.

”Jag ska märka dig som en jävla ren. Meddelandena kommer på sociala medier, först till mig och sedan till min lillasyster. I två dygn kommer meddelandena. Massor. Grova hot. Jag polisanmäler. Kontot som skrev finns kvar. Det ligger där som en påminnelse”.

””Dom där jävla lapparna…” Jag fick höra det dagligen på jobbet. Jargongen på vissa arbetsplatser här i norr… De pratar på som att jag inte finns. Jag fick nog. Jag jobbar inte kvar.”

Berättelserna iscensätts av skådespelarna Lene Cecilia Sparrok och Paul Ol Jona Utsi och rösterna görs av röstskådespelare på fyra olika samiska språk.

HÄR kan du gå in för att se serien.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS