MR-dagarna: Rätten till ett liv i trygghet och säkerhet

I Sverige har trygghet och säkerhet seglat upp som en av väljarnas viktigaste frågor inför valet 2022. Begreppen används ofta för att beskriva ett behov av att skydda någon eller något mot ett yttre hot, ofta i form av brottslighet eller ordningsstörningar.

Men många olika faktorer påverkar upplevelsen av trygghet, och för att skapa ett samhälle som erbjuder trygghet för alla så måste många olika bitar finnas på plats. I år har vi valt att illustrera detta med ett torn byggt av klossar som representerar några av de olika faktorer som tillsammans behövs för att skapa ett samhälle där alla kan känna sig trygga och säkra.

Mänskliga rättighetsdagarna kommer i höst att genomföras i Örebro, på temat ”Rätten till ett liv i trygghet och säkerhet”. Det kommer att bli två dagar fyllda med inspiration, ”nätverkande”, workshops och du får möjlighet att fylla på med ny energi och hämta in ny kunskap.

Konferensen, som är årligt återkommande som Nordens största forum för frågor som rör mänskliga rättigheter, omfattar mer än 130 programpunkter och runt 70 utställningar. Den 17-18 november2022 äger Mänskliga Rättighetsdagarna rum på Conventum i Örebro. SKR är samarbetspartner till MR-dagarna och har egna seminarier som riktar sig särskilt till tjänstepersoner och förtroendevalda som är verksamma i kommun och region.

Anmälan MR-dagarna 2022

Relaterade länkar

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS