Nazister attackerade föreläsning i södra Stockholm

Nazister attackerade under onsdagskvällen Vänsterpartiet i Farstas ett arrangemang på Moment Teatern i Gubbängen. Polisen bekräftar att man är på platsen och utreder.

uppdaterat 20:00 240424

Källa: SVT och Expo
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedIn och Instagram

Nazister attackerade under onsdagskvällen ett antifascistiskt evenemang, enligt tidningen Expo. Attacken har skapat en stor polisinsats i Gubbängen och flera personer har förts till sjukhus.

Under onsdagskvällen hade Vänsterpartiet i Farstas ett arrangemang på Moment Teatern i Gubbängen där medverkade Expos utbildningsansvariga Klara Ljungberg som talare. Det var strax innan hennes föreläsning som en grupp maskerade nazister tog sig in i lokalen. Nazisterna gick därefter till attack, både med fysiskt våld mot besökare och med försvarsspray. De vandaliserade lokalen innan de även kastade nån typ av rökgranat som rökfyllde foajén.

Polis och brandkår är på plats och flera personer har fått föras till sjukhus. Nazisterna hann lämna platsen innan polisen kom.

En av de inbjudna talarna till det efterföljande panelsamtalet var Mathias Wåg, skribent för Aftonbladet och antifascistisk aktivist. Han var även en av de som fick motta slag från nazisterna.

– De var målmedvetna och gick efter mig. Jag fick några slag men inget som kommer ge några men. Jag hoppas att vi fullföljer mötet, säger Mathias Wåg när Expo pratar med honom strax efter händelsen.

Larmet kom in klockan 18.32 på onsdagskvällen. SOS har skickat fem ambulansresurser och sju fordon från räddningstjänsten till platsen.

– Vi har flera patruller på plats, säger Nadya Norton, presstalesperson på Stockholmspolisen till Svt.

Räddningstjänst och ambulanser är också på plats.


redaktionen@dikko.nu

Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS